Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereNår din hund eller kat skal med til udlandet

Skal du have din hund eller kat med ud at rejse? Skrevet af Dyrlæge Vibeke Lassen | 21. apr 2016

Skal du have din hund eller kat med på ferie i udlandet, er det vigtigt at være godt forberedt. Her er en liste over de vigtigste ting, du skal være opmærksom på.

EUPAS:

Alle kæledyr skal have et blåt EU pas, hvis du skal have dem med ud af landet. Dyret skal være chipmærket for at kunne få et pas. Eu passet kan du få lavet hos os. Passet holder hele hundens liv, hvis du får det opdateret med de løbende vaccinationer.

VACCINATIONER:

For at komme med til udlandet er det påkrævet at hunde og katte er rabiesvaccineret. De kan tidligst vaccineres for rabies når hunden og katten er 12 uger gammel. Vaccinen skal være mindst 21 dage gammel før du kan rejse til et andet EU land og 30 dage gammel for visse andre lande. Rabies vaccinationen holder typisk 3 år.

Andre vaccinationer er ikke lovpligtige for at kunne rejse, men vi anbefaler klart at din hund og kat er vaccineret for de almindelige sygdomme, som vi også vaccinerer for i Danmark. Du kan se mere om vaccinationer af hunde og katte her:

FOREBYGGELSE MOD EKTOPARASITTER:

Det er en rigtig god ide at beskytte dyrene mod lopper og flåter, både i Danmark, og når man skal til udlandet. I visse lande i sydeuropa forekommer der stikkende insekter, der kan overføre parasitter og andre sygdomme. Det kan derfor også være en god ide at sikre dyrene med et repellerende middel, for at beskytte mod stikkende insekter.

Spørg os hvordan du beskytter dit dyr bedst muligt inden afrejsen.

FOREBYGGELSE AF ORM:

I visse lande findes orm og andre parasitter, som vi ikke har i Danmark. Det er ikke alle der er sygdomsfremkaldende for dyrene, men bla. Rævens Dværgbændelorm kan smitte til mennesker. Det kan derfor være en god ide afhængig at hvor I skal hen, at ormebehandle hunden eller katten inden I rejser ind i Danmark igen.  Tag en snak med os om hvad der vil være det bedste i forhold til jeres rejseplaner.

FØRSTEHJÆLP:

Husk at sikre at I er godt forberedt hvis hunden eller katten skulle blive syg på jeres rejse. Mange problemer kan opstå og jo bedre forberedt man er, jo mindre bliver problemet. Sørg for at I har en lille førstehjælpskasse med til dyret på rejsen. I førstehjælpskassen bør der som minimum være:

  • Flåtfjerner
  • Termometer
  • Diverse forbindsstoffer til at kunne lave en akut forbinding
  • Øjenbadevand eller sterilt saltvand
  • Klorhexidin til sårrensning
  • Middel til forebyggelse af diarre ex. Prokolin, Canikur
  • Antiseptisk salve ex. Viatop eller Klorhexidin
  • Medicin, hvis hunden eller katten er i behandling med medicin

Kontakt os, hvis du mener at dit kæledyr kan have behov for anden medicin

Del denne historie