Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereTjek din hund og kats ører regelmæssigt

Ørerensning af hund og kat Skrevet af Dyrlæge Tine Såbye-Lauritsen | 20. maj 2016

Du bør tjekke din hund og kats ører regelmæssigt. Hvis du ser ørevoks i øregangen bør du rense ørerne op. Nogen gange kan lidt fugtet vat på en finger være nok til at fjerne overskydende ørevoks, men er det ikke nok, kan det være nødvendigt at bruge ørerens.

Der findes mange forskellige typer af ørerens med forskellige egenskaber. Er du i tvivl om hvilken ørerens der er bedst for din hund eller kat, så tag en snak med os.

Ørerens affedter og renser huden i ørekanalen, således at ørevoks og de mikroorganismer, der samler sig i ørekanalen fjernes. 

Fremgangsmåde:

Når du deponerer ørerens i hundens øre, skal hundens hoved holdes i ro. Det kan være en god idé at få en anden til at holde hunden imens øredråberne gives. Øret trækkes tilbage så den ydre øregang bliver synlig.  Pippetten på ørerensflasken placeres helt nede i ørekanalen pegende i retning mod det modstående øje. Man kan ikke beskadige trommehinden, da den ligger længere nede i ørekanalen. Der gives 1-3 tryk på flasken således at øregangen fyldes op med væsken. Du kan holde en finger eller fold øret ind foran øregangen ca. 5 min. således at væsken ikke flyder ud med det samme. Øregangen masseres derefter forsigtigt, hvorved der fremkommer en ?smaskelyd?. Overskydende væske rystes ud af ørekanalen. Lad produktet virke ca. i 10 min, derefter tørres overskydende væske og ørevoks/pus væk fra den ydre øregang med en tot vat.

Del denne historie