Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereHistorien om en lille og energisk ruhåret gravhund

Moneypennys historie

Moneypenny er en lille energisk ruhåret gravhund på 4 år. Moneypenny kom ind på klinikken, fordi hun igennem de seneste måneder, var begyndt at have ufrivillig vandladning. Moneypennys ejer havde bemærket, at hunden både tissede mens den sov, men også mens den gik rundt indendørs om dagen. Udover tisseriet var hunden glad og aktiv, samt havde normal appetit og drikkelyst.

Moneypenny blev undersøgt på Odsherreds Dyrehospital, hvor vi udtog blodprøver og urinprøve som blev undersøgt i laboratoriet. Desuden blev der foretaget en ultralydsscanning af urinvejene, samt lavet en dyrkning af urinen. Alle undersøgelserne viste helt normale forhold i urinvejene og ingen tegn på blærebetændelse eller anden forklaring på hendes inkontinens.

Da vi ikke kunne finde nogen forklaring på den ufrivillige vandladning, blev Moneypenny tilbudt kiropraktisk undersøgelse og behandling. Vores kiropraktor Dyrlæge Alice Geisler Knudsen fandt, at Moneypenny holdt sin ryg meget stiv og havde meget lidt rygsving under bevægelse samt gik pasgang (flytter forben og bagben i samme side). Moneypenny blev behandlet kiropraktisk for subluxationer ("låsning") i lænderyggen 3 gange med en uges mellenrum og allerede efter 1. behandling havde Money penny ikke flere tisse-uheld.

De nerver der forsyner urinvejene med nerveimpulser, udspringer oppe mellem ryghvirvlerne i hundens lænd. Hvis nerven påvirkes af nedsat eller ændret bevægelighed i de led, der ligger mellem ryghvirvlerne, kan det påvirke den besked, der sendes til målorganet (her: blæren).

Moneypenny har et medfødt rygproblem, hvor de støddæmpende puder (disc) der ligger mellem ryghvirvlerne har tendens til at forkalke tidligt i livet. For et lille år siden måtte Moneypenny opereres for en discusprolaps på Karlslunde Dyrehospital. Operation og genoptræning gik heldigvis godt.

I Moneypennys tilfælde er det med stor sandsynlighed en neurologisk forstyrrelse, der har medført urin inkontinensen. Heldigvis kunne det i denne omgang afhjælpes med kiropraktik. Monneypenny er nu tilbage i sit aktive hundeliv i Rørvig og er ikke længere utæt.

Del denne historie