Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se merePas på din hund til nytår

Er din hund angst for nytårsfyrværkeri? Skrevet af Dyrlæge Vibeke Lassen | 9. nov 2016

For få år tilbage behandlede man som standard hundene med beroligende medicin, hvis de udviste tegn på angst nytårsaften. De fleste dyrlæger solgte små poser med piller op til nytår, som var lige til at hente, men reglerne for udlevering af medicin og mængden af anvendelige produkter er blevet strammet meget op de sidste år, og det efterlader os med meget få muligheder for medicinsk hjælp til hundene. Det er derfor nødvendigt at forberede sig på nytårsaften i god tid, hvis man vil sikre sin hund og sig selv en god aften.

Har du en hund der er angst for nytårsfyrværkeri, er her nogen gode råd til hvad du kan gøre:

  • Overvej om hunden måske har bedst af at blive passet i en hundepension e.l. langt ude på landet, hvor der ikke skydes af.
  • Luft aldrig hunden uden snor i dagene op til og efter nytårsaften.
  • Motioner hunden godt tidligt nytårsaftensdag, gerne med noget sporarbejde e.l. der kan trætte hjernen. En god lang tur giver mere ro resten af dagen.
  • Tænk meget over hvilke signaler du sender til hunden, når der høres skud eller hunden udviser angst adfærd. Ynk aldrig hunden eller overøs den med ekstra opmærksomhed, når den udviser angst. Jo mere opmærksomhed hunden får, jo mere belønnes den uønskede adfærd. Afled hunden med et godt ben, eller noget legetøj, og forsøg at forholde dig så neutral som mulig. Hunden kan mærke hvis du er utryg og anspændt, dette forstærker hundens reaktion.
  • Hvis hunden vil gemme sig under sofaen eller sengen, så lad den gemme sig.
  • Træk gardinerne for, så bliver lysglimtende mindre kraftige.
  • Tænd for musikken, det kan nogengange dæmpe lydene en smule.
  • Lad ikke hunden være alene.
  • Husk fulde mennesker kan gøre hunden endnu mere utryg.

Krav til medicinsk behandling.

Medicinsk behandling bør kun ske efter en grundig samtale med din dyrlæge. Hunde der ikke før har oplevet angst ved nytår bør aldrig behandles på forhånd, da det ingen virkning har på hundens fremtidige angst – måske endda tværtimod. Udlevering af receptpligtig medicin kræver en konsultation hos dyrlægen.

Alternative metoder til medicin:

Det allerbedste for en hund med angst for nytårsfyrværkeri er, at træne den ud af sin angst. Dette er et langvarigt træningsforløb der løber over mange måneder, se mere på www.netdyredoktor.dk. Ofte kommer hundeejerne først i tanke om nytårsangsten når vi er godt inde i december og så er det for sent. Der er dog alternativer til den medicinske behandling i forskellige andre produkter. Disse virker godt på nogen og mindre godt på andre, men da der ingen bivirkninger er bør de forsøges som alternativ til medicin.

Stressdæmpende fodertilskud:

Der findes flere tilskudsprodukter der virker stressdæmpende, bl.a. Kalm, Anxicalm og Zylkene. Produkterne består af forskellige aminosyrer og peptider udvundet af mælkeprotein, der virker beroligende og afstressende på både hunde og katte.

Royal Canin har udviklet et færdigt fuldfoder ”Calm” til hund og kat, der er tilsat stressdæmpende stoffer som beskrevet ovenfor, og som derfor kan bruges som standard foder i perioder med øget stressbelastninger f.x. nytår.

Hvis du mener din hund eller kat reagerer kraftigt på fyrværkeri, så kom ned og få en snak med os, og lad os sammen finde en løsning der sikrer den bedste nytårsaften for din hund eller kat.

Del denne historie