Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se merePas på når I giver jeres hunde kødben!

Case fra det virkelige liv

Endnu en case fra vores hverdag her på hospitalet, som vi gerne vil dele med jer – denne gang med budskabet om at man skal passe godt på de firbenede, selv når man forsøger at være god ved dem…

I fredags havde vi besøg af søde Nico. Nico er en 5 ½ år gammel labrador retriever, som havde været heldig nok til at få lov at dele aftenmåltidet med familien. Familien havde glædet sig over en omgang Osso Bucco, og Nico skulle ikke snydes, så derfor havde han fået lov at få benene efterfølgende – heraf efterfølgende besøg hos dyrlægen.

Nico kom ind fredag eftermiddag ved frokosttid med ondt i maven og opkastningsreflekser uden reel produktion. Han savlede og var utilpas og maven føltes stor på ham. Da vi tog røntgenbillede af hans mave kunne vi se at mavesækken var udspilet med luft og udfyldt med benet indhold. Efter behandling med brækmiddel, kastede hunden store mængder maveindhold op indeholdende knoglesplinter og skum.

Efter denne episode blev Nico hjemsendt på smertestillende og olie, som skulle have til effekt at smøre tarmkanalen og sikre at resterende maveindhold kunne komme ud igen på fredelig vis. Desværre for Nico, døjede han fortsat med mavesmerter og uro hen over weekenden og måtte på besøg hos vagthavende dyrlæge for at få mere smertestillende og antibiotika, og mandag morgen besøgte han atter dyrehospitalet for at få taget nye røntgenbilleder af maven. Til sammenligning fra første forsøg kunne vi nu se at mavesækken var faldet ned til normal størrelse og at mængden af benet indhold i mavesækken var kraftigt reduceret. Til gengæld fremgik det af billederne, at tyktarmen nu var fyldt op med større mængder foder indeholdende knoglerester, hvilket uden tvivl kan være medvirkende årsag til hundens mavekneb. Da Nico på intet tidspunkt har haft problemer med at komme af med afføringen, er han i dag blevet hjemsendt på fortsat oliebehandling, smertestillende og skånekost, og må tålmodigt afvente at tilbageværende Osso Bucco finder veje ud igen af den naturlige rute.

Billedet er et røntgenbillede af Nicos mave. 

TAKE HOME MESSAGE:

Pas på når I giver jeres hunde kødben! Mange dyreejere er bevidste omkring problematikken ved at give deres hunde kødben, og holder sig langt fra bløde knogler som svin og fjerkræ, men moralen ved denne case er, at selv større okseknogler kan splintre, særligt, hvis de er blevet skrøbelige ved tilberedning. Ønsker man at give sin firbenede ven et kødben, er det derfor bedst at give rå ben fra store dyr (okseben), men selv i disse tilfælde opfordrer vi til altid at holde hunden under opsyn, når den har fået nyt at gnave i.

Del denne historie