Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereDen dansk/svenske gårdhund Molly

En case fra det virkelige liv

Molly er en dansk/svensk gårdhund på 8 år. Molly havde i den sidste måneds tid haft tendens til at sætte sig og tisse oftere end hun plejede, og ofte kom der kun meget små portioner. I de sidste dage havde det været rigtigt slemt, og hun havde haft tisset indenfor, hvor ejer kunne se krystaller i urinen. Molly drak også mere end hun havde gjort før og virkede trist, derfor kontaktede ejer Dyrehospitalet.

Ved undersøgelsen i klinikken virkede Molly let nedstemt, og øm i maven. Da ejer havde set krystaller i urinen blev Molly mistænkt for at have urinvejssten, og blev indlagt til videre undersøgelser.

Urinvejssten kan både forekomme i nyren og i blæren. Oftest dannes de i blæren, og kan give problemer i form af tilbagevendende blærebetændelser, samt problemer med at komme af med urinen, fordi urinvejsstenene  blokerer urinrøret, dette kan være en meget alvorlig tilstand. Visse hunderacer er mere disponeret for urinvejssten end andre.

Molly blev indlagt og fik foretaget blodprøver, ultralydsskanning af blæren, udtagning af steril urinprøve og en røntgenundersøgelse af blæren.

Undersøgelserne bekræftede mistanken om blæresten, men der blev heldigvis ingen  tegn på anden underliggende sygdom. Dog kom mængden af blæresten bag på alle på Dyrehospitalet, da vi aldrig før havde set så mange sten i en blære.

Efter aftale med ejer blev Molly opereret dagen efter, og alle hendes blæresten blev fjernet.

Molly kom sig fint efter operationen og er glad og frisk igen. Molly skal resten af livet have et specielt diætfoder for at undgå at der dannes blæresten igen.

Læs mere om blæresten hos hunde her

Del denne historie